Take it or leave it

Hej hej. Har inte bloggat på ett tag. Dock har det hänt väldigt mycket i mitt liv. Det har varit många fina resor på musikens många regnbågar. Jag har spenderat fina stunder med fina personer. Har grubblat en hel del också. Gör det ofta på vintern. Blir grubblar-ellen typ. Har varit förkyld i typ två veckor. Band som jag har lyssnat mkt på på sistone:
- Queen
- AC/DC
- The Runaways
- The Kinks
- plus en massa annat fint. Mkt 60tal och tidigt 70tal. De första rockbanden osv.
Och.. Såklart Nirvana. Vad tror du egentligen?!
Ett hett tips från mig till du som läser: Se: Hårdrockens Historia på svtplay. Grymt bra. Går på tisdagar på tvåan annars.
Jag vill göra något dramatiskt. Vill ba göra som tjejen i ac/dc-låten "she's got balls" och verkligen ta modet till mig och göra någon av dessa saker:
- Pierca mig (öronen till att börja med)
- Tatuera mig
- Färga håret antingen blått, lila eller rött.
- göra mig själv förvånad
Så här kanske....
Eller så här.
Har också varit väldigt 90-talig, iaf dregglat över den stilen. Jag älskar grungestilen. Tumblr är extremt bra. Följer folk som är lika besatta av Nirvana, Alice in chains osv. som jag. Ska fan göra en knapp där det står "grunger 'n' proud" eller ngt.
Funderar på att investera i en vinylspelare för tillfället. Är riktigt lockad faktiskt. Samt att köpa en skinnjacka för 400 spänn (alltså inte äkta) men väldigt cool ändå. Eller.. ALLA kläder på carlings. Oh, ja... en till grej:
- Sluta vara så himla materialistisk
Att inte bry sig. Att verkligen inte bry sig om vad folk tycker är rätt svårt. Oftast. Men jag blir bättre på det iaf. För asså. Fuck hiding your true self because you don't fit in. Som Courtney Love sa: "if you don't fit it, it simply means that you don't have the herd instinct. And that's a good thing". Typ så sa hon, minns inte ordagrant.
Ja justja, har varit extremt elgitarr-ig av mig. Extremt. Courtney Love och Joan Jett. Inspiration.
Hela lovet har varit musik. Skrivit musik. Sett musikfilmer (bl.a. den om John Lennons ungdomsliv samt the runaways). Hängt med David och lyssnat igenom vinyler till tre på natten. Inte dåligt alltså.
Peppande citat av rockchicks.
Du.. Nu ska jag fortsätta jobba. Har faktiskt lektion. Men, ja, fick request av en kompis att blogga såå...
Peace, Love and empathy you guys. / Ellen

RSS 2.0